Vishengels

Lees meer

Alaskan Fishing

Lees meer

Grote vis

Lees meer

Visvakantie

Lees meer

Vis kleding

Goede warme kleding is natuurlijk erg belangrijk voor vissers. Wanneer je een lange tijd stil zit op het water of in de wind kun je het al snel koud krijgen. Een goede jas is dan dus aan te raden. Veel jassen hebben grote zakken die ideaal zijn tijdens het vissen. Daarnaast is het verstandig om de jas in te spuiten met een goedje wat de jas waterdicht maakt, als jouw jas dit niet van zichzelf al heeft. Het komt erop neer dat je tijdens het vissen voorbereid moet zijn op alle weertypen! Ook het ondergoed kan hierop aangepast worden. Denk aan thermo-sokken, -lang ondergoed en isobroeken. Daarnaast zijn er heren longsleeves met lange hals, fleecevesten en truien, bodywarmers en echte visvesten met wederom de grote zakken. De meeste viskleding is groen, maar als je echt met je omgeving samen wilt smelten zijn er ook nog verschillende camouflage pakken! De voeten moeten natuurlijk ook goed warm blijven en daarvoor raden wij (tehrmo) laarzen en in het speciaal lieslaarzen aan.

Vis accessoires

Naast goede kleding en schoenen is het belangrijk dat je bijvoorbeeld ook handschoenen, sjaals, kollen, mutsen en zuidwesters aanschaft. Naast deze warmte behoudende artikelen is het verstandig dat je stormlampen en de bijbehorende olie, breekstaafjes en eventueel Coleman branders hebt. Dit zorgt ervoor dat je in het donker toch net iets beter kunt zien.

Randapparatuur

Natuurlijk mogen de volgende randapparatuur niet ontbreken bij bijvoorbeeld nachtvissen: rugzakken, tenten, slaapzakken, zakmessen en zaklampen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat! Niets is namelijk zo vervelend als wanneer je eindelijk op plaats van bestemming aan bent gekomen en dat je daar om een of andere reden in de kou moet zitten.

Bekende vissers

Een van de meest bekende vissers is toch wel Bob Nudd. De Engelsman is op wedstrijdgebied wereldwijd wel een grootheid. Bob Nudd schreef maar liefs vier keer het WK-Zoet op zijn naam en hij ontving daarnaast ook nog het lidmaatschap van de 'Most Excellent Oder of the British Empire'. Bob Nudd is ook in Nederland en België een grote bekendheid en heeft daarom zelfs drie Engelse instructiefilms gemaakt voor de Nederlandse markt.