Fish Fun

Lees meer

Alaskan Fishing

Lees meer

Grote vis

Lees meer

Toernooien

Lees meer

Vishengels

Vishengels heb je in verschillende maten en vormen. Er zijn speciale hengels voor beginners, de recreant en de wedstrijdvissers. De aankoop van een vishengel is erg persoonlijk omdat het afhankelijk is van het doel. Wat wilt men ermee gaan doen? Dit geldt natuurlijk ook voor de omstandigheden waarin de hengel gebruikt zal worden.

Welke vishengels heb jij nodig?

Omdat er zoveel verschillende hengels zijn, hebben wij de meest voorkomende hengels voor jou beschreven.

Boothengels

Vis jij graag vanuit een boot in het zoute water? Voor diep vissen in de Noordzee voldoet een 20lb boothengel al. Wilt u richting Noorwegen is het aan te raden om een hengel te gebruiken van 30 of 50lb.

Strandhengels

Zoals de naam al zegt, is deze hengel uitermate geschikt om te vissen aan het strand. De vis is namelijk de ene keer ver in de branding, maar de andere keer vrij dicht bij de kust. De strandhengel biedt de mogelijkheid om ver te werpen. Voor beginners is het verstandig om een wat zachtere hengel te starten.

Reishengels

Wat nou als je op vakantie wilt gaan vissen? Om de hengels in je koffer te stoppen is natuurlijk niet zo'n goed plan. De oplossing hiervoor is de reishengel. Deze past namelijk altijd in je koffer en kan dus overal met je mee naar toe!

Karperhengels

Deze hengels zijn geschikt voor verschillende manieren van karpervissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bodemvissen op afstand, maar ook aan penvissen. Daarnaast zijn er zwaardere hengels die geschikt zijn voor het vissen met spods. Als het allemaal iets compacter mag, zijn er telescopische en 3-delige hengels.