PetsPlace

Lees meer

Toernooien

Lees meer

Vishengels

Lees meer

Fish Fun

Lees meer

Hengelsport regels

Ben jij al in het bezit van de VISpas? Dit is een document waarmee je kunt aantonen dat je in diverse wateren mag vissen. De VISpas is verkrijgbaar bij grote postkantoren en Sportvisserij Nederland. Je mag hiermee gaan vissen met één enkele hengel en voorgeschreven azen. Bekijk dus goed voor dat je gaat vissen of je met de VISpas op de plek mag vissen die jij in gedachten hebt, ook dit is namelijk aan regels gebonden. Ook het aas dat je mag gebruiken staat in dit document beschreven.

Aas

Het aas dat gebruikt wordt tijdens het vissen mag in geen enkel geval levend van aard zijn. Dit is namelijk in ons land verboden. Dood aas is toegestaan. De enige regel die hieraan verbonden is, is dat er vissen voor mogen worden gebruikt waar geen minimummaat voor is. Ruisvoorn mag hiervoor dan weer niet gebruikt worden. Verder mag er altijd brood, aardappelen, wormen en larven gebruikt worden.

Gesloten tijden

Voor bepaalde vissoorten geldt een gesloten visperiode. Tijdens deze periode mag er dus niet op deze vissoorten gevist worden en is dit zelfs strafbaar. Het is dan voor deze vissoorten tijd om te paren. Voor de zeeforel en de zalm is de visperiode het gehele jaar gesloten aangezien het beschermde vissoorten zijn in Nederland. Neem contact met ons op voor meer informatie betreffende de gesloten perioden en vissoorten.

Nachtvissen

Je mag als particulier nachtvissen in de periode van 1 juni tot en met 31 augustus. Visverenigingen hebben dikwijls ontheffing aangevraagd op deze regel. Als jij lid bent bij een vereniging, kun je hiervan dus gebruik maken.